RIJLES in STAPPEN (RIS)


Het woord zegt het al. RIJschool SEQure voor Weert e.o. geeft Rijles In Stappen (RIS), of te wel didactisch verantwoord lesgeven volgens een vast plan, opgebouwd uit stappen, waarbij je van auto-beheersing en eenvoudige verkeerssituaties stap voor stap naar complexe situaties wordt begeleid. Je krijgt inzicht en leert situaties te beheersen met als eindresultaat Veilig en Verantwoord rijden onder alle omstandigheden. Het is een hele fijne overzichtelijke, door CBR goedgekeurde en bewezen methode waarbij voor leerling, ouders en instructeur het altijd duidelijk is waar de leerling staat. Nooit gedoe over de voortgang of vragen als “Mag je nog geen examen doen?”, “Heb je niet al genoeg lessen gehad”, “Wat heb je vandaag gehad?”, “Hoe is het gegaan?”. Deze methode geeft veel structuur en bouwt de lessen geleidelijk op met 46 scripts die elk weer zijn onderverdeeld in vaardigheids-niveaus's / mate van beheersing. RIS rijlessen bestaan uit 4 modules:

1. Auto bediening en beheersing.
2. Eenvoudige verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties.
3. Complexe voertuigbeheersing en verkeerssituaties.
4. Veilig en verantwoorde verkeersdeelname.


Waarom RIJlessen bij RIJschool SEQure?

Beginnen met rijlessen én tevens je theorie examen doen! Voor de start van Blok 2 adviseren we jou dringend om je theorie-examen te halen, dit om onnodig veel extra rijlessen te hoeven nemen voor de volgende 3 modules. Tenslotte kosten die rijlessen veel geld. We starten daarom met module 1 en tegelijkertijd ga je dus aan de slag met de theorie (bijv. d.m.v. de dagelijkse theorie op Jouw SEqure App). Het RIS Rijles boek in de gratis Startersmap helpt je om je lessen zelf ook voor te bereiden. De verschillende RIS-script’s kun je zelfstandig en op jouw tempo voorafgaand aan de volgende rijles voorbereiden. Ze geven je inzicht en kennis hoe te handelen bij bepaalde (verkeers)situaties. Hierdoor is er meer tijd beschikbaar voor het daadwerkelijk effectiever rijden én bevorderd dit een hogere slagingskans tegen lagere kosten! De eerste 3 blokken sluiten we af met een tussentijdse toets, in de vierde module doen we samen een Examen-Training en krijg je jouw Examen Garantie Kaart (gratis her-examen mocht je onverhoopt niet slagen). Het vierde blok sluiten we uiteindelijk af met het CBR praktijk-examen . Alle informatie is inzichtelijk, zo ook de uitkomst van de 3 TussenTijdseToetsen, je weet exact waar je staat en samen houden we de kosten goed in de grip. Alles voor jouw RIJbewijs B!

Extra optie TussenTijdseToets CBR (TTT)

Naast onze eigen 3 Tussen Tijdse Toesten na afsluitng van de eerste 3 RIS modules en de Examentraining in de vierde module, bieden we jou een officiële en onafhankelijk CBR Tussen Tijdse toest aan (zogenaamde TTT: TussenTijdseToets). Een Toets die tegen het einde van je opleiding kan plaatsvinden. Deze toets wordt als een normaal Rijexamen afgenomen bij het CBR en jij en ook je instructuer krijgen dan een beeld wat het CBR van jouw rijvaardigheid vindt en waar nog aan gewerkt dient te worden. Tevens krijg je vrijstelling bij je eerst volgende examen m.b.t. de bijzondere verrichtingen als je die conform examen-eisen hebt volbracht. Mooi meegenomen toch! Uiteraard vragen we deze TTT aan voor jou bij het CBR en ondersteunen wij waar nodig.

24/7 online inzicht

Alle vorderingen per RIS-script houden we elke les bij en zijn voor jou en anderen die daar eventueel toestemming voor krijgen 24/7 real time in te zien op de site van RIJschool SEQure via ">JOUW SEQure of via de Leerlingen App. Daarnaast kun je jouw lessen wijzigen / verplaatsen etc. via de Leerlingen App. Alles voor jouw RIJbewijs B!

De voordelen van Rijles In Stappen (RIS) op een rijtje


  • 15-20% hoger slagingspercentage.
  • Veiliger autorijden tijdens én na het halen van jouw examen.
  • Duidelijke structuur met 4 modules, 46 scripts, stappen, demo’s en duidelijke handelingen.
  • Je werkt vooraf zelfstandig aan het leren van de scripts met huiswerk (daar hoeven de dure lesuren dus niet aan te worden besteed). Je komt dus beter voorbereid op een RIJles.
  • Persoonlijke inlog: JOUW SEQure (Digitale leerlingenkaart) met hierin vorderingen en de uitkomsten van de 3 tussentoetsen. Je weet altijd hoe je ervoor staat, je weet dus waar je nog aan moet werken en je weet ook wanneer je klaar bent voor je examen. Met RIS en de Examen-Garantie ga je zelfverzekerd op voor het CBR praktijkexamen. Alles voor jouw RIJbewijs B!

Leerling login

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Chat openen
Heb je een vraag?
Hallo,
Kunnen we je helpen?
(Altijd SNEL antwoord!)